10-11-2017 08:48 | Door: Joyce de Thouars

High-tech bedrijf Wuvio Chemicals heeft een investering ontvangen van Rotterdam Port Fund. Met de investering kan de stofbestrijder zijn internationale groeiplannen realiseren en de R&D capaciteit uitbouwen.

In de industrie en mijnbouw, maar ook bij het transport van droge bulkgoederen komen vaak grote hoeveelheden stof vrij. Het vrijgekomen stof is een bron van mileuvervuiling en een risico voor de gezondheid. Verstuiving van het stof is niet gewenst omdat hierbij waardevolle grondstoffen wegwaaien, die vervolgens niet meer kunnen worden gebruikt.

Stofvorming en verstuiving kan echter worden beperkt door de behandeling van goederen met bevochtigers, schuim en zogenaamde korstvormers. De producten van Wuvio reduceren stofvorming met tenminste 85 procent, claimt het bedrijf. Waterverbruik wordt met meer dan 90 procent gereduceerd. De belangrijkste grondstof van de producten bestaat uit gerecyclede vezels. Voor de overige bestandsdelen wordt, waar mogelijk, hergebruikte of hernieuwbare grondstoffen gebruikt.

Duurzame investering

Het Rotterdam Port Fund ziet kansen in de innovatieve oplossingen die Wuvio ontwikkelt. Het onafhankelijke investeringsfonds investeert tussen de € 5 mln en € 10 mln in het bedrijf, aldus een woordvoerder van Rotterdam Port Fund. 

Met de investering realiseert Wuvio een nieuwe R&D faciliteit in Maasdijk, vlakbij de Rotterdamse haven. Hier zal onder meer worden gewerkt aan producten voor het voorkomen van stofvorming van droge agrifood bulkgoederen.

“De circulaire economie biedt kansen voor nieuwe technologieën voor hergebruik van grondstoffen”, zegt Bastiaan van der Knaap, directeur van Rotterdam Port Fund. “Wuvio vertaalt die kansen in effectieve stofbestrijdende producten waar heel veel bedrijven rondom de haven profijt van kunnen hebben.”

Bron: Rotterdam Port Fund | Foto: Shutterstock.com