07-12-2017 13:17 | Door: Joyce de Thouars

AkzoNobel, Specialty Chemicals investeert meer dan € 4 mln om de productiecapaciteit van zijn colloïdale silica-fabriek in Bohus, Zweden te verhogen.

Colloïdale silica bestaat uit zand en water en verbetert de functionaliteit van producten en productieprocessen. Het wordt onder andere gebruikt in katalysatoren voor de chemische industrie en in de elektronica-, coatings-, en batterijenindustrie.

Coatings

Door de samenstelling met water behoort het tot ‘de meest milieuvriendelijke, industriële chemische producten’. In de coatings industrie is er steeds meer vraag naar doordat er steeds meer watergedragen alternatieven in plaats van oplosmiddelgedragen coatings worden gebruikt, volgens een persbericht.

Met de uitbreiding komt AkzoNobel aan de toenemende vraag tegemoet. Ook anticipeert het bedrijf op toekomstige groei door de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor industrieën.

Eco-oplossingen

De stijgende vraag reflecteert de groeiende interesse in producten met duidelijke duurzaamheidsvoordelen, aldus AkzoNobel. Niek Stapel, managing director van AkzoNobels Pulp en Performance Chemicals business legt uit: “Meer dan 50 procent van de colloïdale silica-inkomsten komen uit eco-premium-producten, die onze klanten meer duurzaamheidsvoordelen bieden dan concurrerende producten.”

De uitbreiding van de fabriek in Bohus is naar verwachting eind 2018 voltooid.

Bron: AkzoNobel | Foto: AkzoNobel