13-04-2018 10:30 | Door: Britt van den Elshout

Chocoladeproducent Chocolatemakers bouwt in de Amsterdamse haven een zeer duurzame chocoladefabriek die geheel zelfvoorzienend zal zijn op het gebied van energie. Ook wordt de fabriek opengesteld voor bezoekers.

Het dak van de fabriek wordt volledig gemaakt van transparante zonnepanelen die genoeg energie produceren voor de gehele fabriek. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebouwd met circulair bouwmateriaal. Wanneer de fabriek gebouwd is, zal Chocolatemakers zich focussen op het duurzaam branden van bonen.

Locatie

De fabriek wordt gerealiseerd op de Radarweg, vlakbij station Sloterdijk. Op de locatie moest rekening worden gehouden met een aanmeerplek voor het zeilschip Tres Hombres. Eens per jaar reist het zeilschip de Atlantische Oceaan over om cacaobonen op een duurzame manier naar Nederland te vervoeren. Op deze manier wil Chocolatemakers aandacht vragen voor duurzaam transport.

Duurzame chocoladeproducent

Chocolatemakers is de enige chocoladeproducent in Nederland die alle schakels in de keten zelf in handen heeft. Op deze manier wil het bedrijf zo duurzaam mogelijk chocolade produceren. Sinds 2011 wil Chocolatemakers al laten zien aan mensen dat de gehele cacaoketen transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Met de komst van de nieuwe bezoekbare chocoladefabriek kan dat nu eindelijk.

De opening van de chocoladefabriek staat gepland voor maart 2019.

Lees verder:

Bron & Beeld: Chocolatemakers