16-04-2018 09:00 | Door: Advertorial

De plannen om de CO2-uitstoot terug te dringen zijn ambitieus. Hoe gaan we de doelstellingen halen en op welke innovaties gaat de industrie inzetten? Bovenal zoeken we naar rendabele oplossingen. Wie gaat er investeren en hoe ziet het verdienmodel er uit? 

Dit zijn actuele vragen die de industrie dagelijks bezighouden. Op de enige nationale CO2 Conferentie die ons land kent gaan we op zoek naar antwoorden, waarbij voorbeelden uit de praktijk een belangrijke rol spelen.

BioMCN  is zo’n mooi voorbeeld. Door CO2 te binden aan het restgas waterstof kan zij extra groene methanol produceren. Een innovatie die een flinke investering met zich meebrengt, maar BioMCN ziet het als belangrijke stap op weg naar de verdere vergroening van het productieproces. De technische uitdagingen zullen hoogstwaarschijnlijk overwonnen worden, maar hoe ziet het verdienmodel er uit in klimaatneutraal Nederland? Søren Jacobsen, Managing Director BioMCN, legt het 14 juni uit op de CO2 Conferentie.

Buiten Nederland staan de innovaties ook niet stil. Zo maakt Carbon 8 (Verenigd Koninkrijk) C8Agg ‘s werelds eerste echte koolstof-negatieve aggregaat. Hiervoor gebruikt Carbon8 een award-winning, gepatenteerd proces: ‘Accelerated Carbonation Technology’ (ACT). In Zwitserland vangt Climeworks CO2 uit de lucht met 's werelds eerste commerciële technologie voor koolstofverwijdering. De opgevangen CO2 wordt vervolgens geleverd aan klanten. Colin Hills, Technical Director Carbon8, en Dominique Kronenberg, COO Climeworks, geven toelichting op de technische innovaties waar zij op inzetten.

Het slot staat in het teken van de transitiepaden naar de CO2-neutrale industrie. Ligt de oplossing bij CCU/CCS/Biomassa of hebben we een combinatie van allen nodig? Topmannen van DSM, Avantium, OCI Nitrogen en ExxonMobil gaan het gesprek aan.

Wilt u ook meepraten?

Reserveer uw plek op www.co2conferentie.nl en ontmoet 150 CEO's, (R&D) directeuren en projectmanagers uit de industrie. Bekijk de reeds ingeschreven deelnemers hier.

Een greep uit de line-up:

  • Tom van Aken, CEO Avantium 
  • Gert-Jan de Geus, CEO OCI Nitrogen 
  • Dominique Kronenberg, COO Climeworks
  • Colin Hills, Technical Director Carbon8
  • Véronique de Bruijn, CEO Photanol
  • Emmo Meijer, Boegbeeld Topsector Chemie
  • Søren Jacobsen, Managing Director BioMCN
  • Raymond van der Horst, Directeur ExxonMobil Chemical Holland
  • Atzo Nicolaï, directeur DSM Nederland

Deze dag wordt georganiseerd door Management Producties op donderdag 14 juni in hostingstad Rotterdam.

Bron & Foto: Management Producties