31-07-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Chemieconcern AkzoNobel en Solazyme, gespecialiseerd in bioproducten, hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor de levering van 10.000 megaton algenolie per jaar.

Beide bedrijven breiden de al bestaande samenwerking uit en investeren in gezamenlijke productontwikkeling, maakte AkzoNobel donderdag bekend.

Het Amerikaanse Solazyme is een toonaangevende leverancier van biogrondstoffen voor verschillende toepassingen. Het bedrijf kweekt de olieproducerende algen op een verantwoorde en duurzame manier. Ook Unilever behoort tot de klantenkring. Het concern gebruikt de algenolie voor zijn verzorgingsproducten. Maar de grondstoffen zijn ook te verwerken tot biobrandstof voor vliegtuigen en biodiesel voor de transportsector.

 

Milieu-impact

 

AkzoNobel wil de chemicaliën uit aardolie en palmolie vervangen door de duurzame algenolie. De olie is onder andere een goede grondstof voor verf. Het product is kwalitatief beter en heeft een kleinere milieu-impact. Daarnaast draagt het bij aan de verlaging van de algehele kosten.

Volgens het chemieconcern draagt de overeenkomst met Solazyme bij aan de productie van duurzame producten voor de klant. De samenwerking past verder in het Planet Possible-duurzaamheidsbeleid.

Bron: AkzoNobel, Solazyme | Foto: AkzoNobel