26-08-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De markt voor efficiënte LED-technologie krijgt er een grote speler bij. Ikea gaat samenwerken met de Schotse start-up Design LED Products, gespecialiseerd in ultra-dunne LEDs.

Hoeveel geld met de investering is gemoeid, is door Ikea GreenTech niet bekend gemaakt. Design LED Products maakt LED-lampjes die zijn ingebed in dunne tegels van doorzichtige folie en hars. De tegels zijn extreem dun, flexibel en goedkoop om te maken.

Volgens Ikea is de investering in lijn met de bedrijfsstrategie voor de ondersteuning van schone technologie die aantrekkelijk is voor de consument. De tegels met LED-lampjes zouden zich uitstekend lenen voor innovatieve ontwerpen.

De start-up gebruikt het geld om de productie uit te breiden naar de internationale markt. Die wil volgens de Schotten graag energie besparen en staat open voor nieuwe vormen van LED-verlichting.

De gemiddelde LED-lamp levert een besparing op van 85 procent vergeleken met gewone verlichting en gaat tot 20 keer langer mee. Door de goedkopere lampen en mooiere ontwerpen hebben consumenten hun oorspronkelijke bezwaren opzij gezet, meent Ikea. In september 2015 wil het warenhuis alleen nog LED-verlichting verkopen.

Bron: Ikea, Design LED Products | Foto: Design LED Products