03-09-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Asito, een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland, stapt over op een milieuvriendelijker middel. Dat heeft de schoonmaker bekend gemaakt.

Het milieuvriendelijke Asito Element vervangt de komende twee jaar geleidelijk de huidige schoonmaakmiddelen met chemicaliën als chloor. Asito Element bestaat uit een verdunde waterstofperoxide en perazijnzuur. Bij gebruik vallen die componenten uiteen in water, zuurstof en een kleine hoeveelheid azijn.

 

Toepassing

 

"De combinatie van deze stoffen is niet nieuw, de toepassing ervan binnen onze branche wel”, zegt duurzaamheidsmanager Sander Haas van Asito. “Als desinfectiemiddel worden ze al langer gebruikt, maar nog nooit als dagelijks schoonmaakmiddel in kantoorpanden."

Het nieuwe middel moet de negen verschillende schoonmaakmiddelen vervangen die Asito nu gebruikt. Volgens het bedrijf bespaart de maatregel honderden miljoenen liters vervuild water per jaar.

 

Nieuwe stap

 

De maatregel is een nieuwe stap in de duurzame bedrijfsvoering van het schoonmaakbedrijf uit Almelo, dat sinds 2011 klimaatneutraal werkt. De kantoren van het concern zijn zo energie-efficiënt mogelijk. De overige CO2-uitstoot compenseert Asito met ontwikkelingsprojecten in Mexico en Kenia.

Daarnaast is het bedrijf de initiatiefnemer van Duurzaam Netwerk Almelo, een organisatie die andere bedrijven uit de regio wil inspireren om duurzaam te ondernemen. Inmiddels telt het netwerk ruim honderd deelnemers.

Bron: Asito| Foto: Judy, via Flickr