15-09-2014 15:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voedselverpakking producent Tetra Pak werkt samen met Kingfisher en Ikea om de waarde van duurzaam verpakken te vergroten en de impact van het FSC-certificaat te analyseren.

Begin dit jaar schreef DuurzaamBedrijfsleven al over de stappen die verpakkingsfabrikant Tetra Pak heeft gezet om haar milieudoelstellingen voor 2020 te behalen. Nu zet Tetra opnieuw een stap in de duurzame richting door samen met Kingfisher en Ikea verantwoord, hernieuwbaar hout afkomstig uit gecertificeerde bossen te promoten.

Het karton in Tetra Pak verpakkingen is reeds afkomstig uit FSC® gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. Het FSC® logo op de verpakkingen krijg men alleen als er hout gebruikt wordt uit bossen die volgens de strenge eisen van het keurmerk verantwoord worden beheerd. Omdat het voor bedrijven vaak niet duidelijk is wat de impact van zo’n label is, wil Tetra Pak bedrijven ervan doordringen welke waarde het heeft en waarom het belangrijk is dit label te gebruiken.

Tetra Pak is samen met Kingfisher en Ikea een tweejarig initiatief gestart om dit onder de aandacht te brengen. Zij gaan dit doen in samenwerking met het International Social and Environmental Accreditation and Labelling Alliance (ISEAL) en worden daarbij ondersteund door The Sustainable Trade Initiative.

Bron: Environmental Leader | Foto: Dru! via Flickr