26-09-2014 11:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een groep van 70 internationale bedrijven en investeringsmaatschappijen heeft toegezegd voortaan te rapporteren over de invloed van klimaatverandering op de financiële prestaties.

De multinationals, waaronder Unilever, Philips, KPN, Deloitte en H&M, zeggen dit te beschouwen dat als hun verantwoordelijke plicht. In een verklaring schrijven de ondertekenaars dat de gevolgen van klimaatverandering merkbaar zijn en invloed hebben op de economische activiteiten en de financiële prestaties.

De financiële markten besteden daaraan nog te weinig aandacht, terwijl de risico's en kansen belangrijke informatie opleveren voor beleggers en investeerders. De belangrijkste reden is een gebrek aan volledige en vergelijkbare gegevens.

In 2010 is daarvoor het Climate Change Reporting Framework van de Climate Disclosure Standards Board opgericht. Het CDSB-raamwerk is ontwikkeld voor bedrijven die inzicht willen geven in hun bedrijfsvoering in relatie tot klimaatverandering. Het raamwerk stelt duidelijke eisen aan de verslaglegging, zodat die eenduidig, vergelijkbaar en transparant is.

De 70 bedrijven hebben aangekondigd dit raamwerk te gebruiken of een vergelijkbaar kader. Zij roepen andere bedrijven en instellingen op hun voorbeeld te volgen.

Bron: Environmental Leader | Foto: Manu via Flickr.com