20-10-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tetra Pak, ‘s werelds grootste verpakkingsproducent, heeft een volledig hernieuwbare biobased verpakking geïntroduceerd.

 

De nieuwe biobased versie van de Tetra Rex verpakking bestaat uit folie van lagedichtheidspolyethyleen (LDPE). De dop is gemaakt van hogedichtheidspolyethyleen (HDPE). Beide materialen zijn afkomstig van suikerriet. Daarnaast is het karton dat gebruikt wordt voor de verpakking gecertificeerd door het Forest Stewardship Council (FSC)

Afgelopen september is Tetra Pak een tweejarig initiatief gestart in samenwerking met het Britse woonwarenhuis Kingfisher en het Zweedse woonwarenhuis Ikea voor de bewustwording van het belang van FSC gecertificeerd karton.

Met de nieuwe biobased verpakking komt Tetra Pak een stap dichter bij haar milieudoelstelling om in 2020 40 procent van de eigen verpakkingsmaterialen te recyclen. Daarnaast laat de verpakkingsproducent dankzij het gebruik van de volledig biobased materialen een kleinere milieuvoetafdruk achter. Volgens Charles Brand, VP Marketing en Product Management, neemt Tetra Pak het voortouw in het ontwikkelen van 100 procent hernieuwbare verpakkingen. Dit doen zij samen met leveranciers, klanten en andere belanghebbenden.

De nieuwe Tetra Rex is begin 2015 beschikbaar voor klanten van Tetra Pak.

Bron: Tetra Pak | Foto: Tetra Pak