21-10-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Procter & Gamble, een van de grootste leveranciers in de wereld van huishoudelijke- en verzorgingsproducten, heeft aangekondigd de duurzaamheidsdoelen voor 2020 te zullen uitbreiden.

In de toevoegingen aan de huidige duurzaamheidsdoelen legt Procter & Gamble de nadruk op het watergebruik en productverpakkingen. Het bedrijf heeft toegezegd het watergebruik in de productiefaciliteiten met 20 procent per geproduceerde eenheid te verminderen en tegelijkertijd een miljard mensen toegang te bieden tot water efficiënte producten.

Op het gebied van verpakkingen zal het gebruik van gerecycled plastic verdubbeld worden, met het doel dat 90 procent van de verpakkingen recyclebaar wordt, of dat programma’s ontwikkeld worden om dit te verwezenlijken. Het bedrijf wil met deze doelen in staat zijn om in 2020 grondstoffen afgeleid van olie te kunnen vervangen door hernieuwbare grondstoffen, wanneer kosten en schaalbaarheid dit toelaten.

Procter & Gamble zegt de duurzaamheid van de producten te blijven verbeteren in alle aspecten van de levensloop van een product: van productie en verpakkingen tot levering bij de consumenten thuis.

Bron: Zenopa | Foto: Phil Manker via Flickr.