28-10-2014 07:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse producent en distributeur van gezondheids-, verzorgings- en huishoudproducten Reckitt Benckiser heeft in Europa en in de Verenigde Staten haar Zero Waste-doelstelling behaald.

Het Britse bedrijf produceert onder andere de bekende merken Strepsils, Clearasil, Nurofen en Dettol. Volgens Reckitt Benckiser (RB) heeft 60 procent van de fabrieken elders ook een Zero Waste-productie. Het doel om afvalvrij te produceren is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie BetteRBusiness die in 2012 is geïmplementeerd. Het bedrijf is goed op dreef, want het doel van een Zero Waste-productie in het jaar 2020 is in Europa en de Verenigde Staten vijf jaar eerder bereikt. Daarnaast heeft RB sinds 2013 wereldwijd zeven procent minder afval geproduceerd.

Een manier waarmee RB de afvalvrije productie behaalt, is het hergebruiken van afval. Zo wordt in India afval dat ontstaat bij de productie van talkpoeder hergebruikt als grondstof voor plastic korrels. In Thailand wordt bij waterzuiveringsinstallaties het vrijgekomen drab hergebruikt in de productie van beton. Dit beton wordt bij de bouw van lokale scholen gebruikt.

Ook autofabrikant General Motors (GM) boekt succes met het Zero Waste-programma. Afgelopen week maakte GM bekend dat elf faciliteiten volledig afvalvrij zijn.

Bron: environmentalleader.com, Reckitt Benckiser | Foto: Stu1903