17-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse Mosa heeft de Cradle to Cradle Innovation Award voor 2014 ontvangen. Mosa is hiermee uitgeroepen tot Innovator of the Year.

De prijs wordt ieder jaar in de Verenigde Staten uitgereikt aan een onderneming of persoon die zich onderscheidt met innovatieve, milieuvriendelijke producten. Arthur Thomaes, CEO van Mosa, nam de prijs in ontvangst. "Dit is een mooie kroon op ons werk in de Verenigde Staten, het land waarin we dit jaar de omzet met ruim 30 procent hebben zien stijgen", zegt hij.

De tegelfabrikant werkt met een duurzaam ontwerp- en productieproces. Hierbij zijn vijf aspecten belangrijk; grondstoffengebruik, recyclingmogelijkheden, energieconsumptie, waterbeheer en arbeidsomstandigheden. De hele tegelcollectie heeft een Cradle to Cradle Silver certificering. Mosa is het enige keramische-tegelbedrijf dat dit certificaat heeft.

Behalve Mosa hebben ook Ecover, Trigema en I:CO een award ontvangen. Het Belgische Ecover produceert ecologische schoonmaakproducten. De Duitse bedrijven Trigema en I:CO (I:Collect) richten zich op hergebruik van kledingmaterialen.

Bron: WijNederland, environmentalleader.com | Foto: Steve Snodgrass, via Flickr