20-11-2014 15:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Concerns met een duidelijke duurzaamheidsstrategie zien dit niet alleen terug in de bedrijfsresultaten. Een van de onvoorziene voordelen is dat de ondernemingen ook talentvolle starters aantrekken.

Onderzoekers van de Indiana University ondervroegen twaalf grote bedrijven over duurzaamheid in de bedrijfsvoering. Onder meer Procter & Gamble, Dupont, Caterpillar en Ford deden mee aan het onderzoek. Uit de enquête bleek dat de meeste bedrijven die investeren in duurzaamheid dit terugzien in de resultaten.

Een onverwacht effect blijkt de invloed van de duurzaamheidsagenda op de HR-afdeling. Het bestaande personeel is gelukkig met de duurzame maatregelen. Talentvolle starters op de arbeidsmarkt blijken in toenemende mate te zoeken naar bedrijven met duidelijke doelstellingen.

 

Benchmarking

 

De bedrijven gaven aan de productieprocessen vooral te verduurzamen omdat klanten daarom vragen. Duurzaamheidsprijzen die de bedrijven in de wacht slepen, dragen bij aan het consumentenvertrouwen en merkloyaliteit. Duurzaamheidsdoelstellingen vergroten de omzet en verlagen de productiekosten. Een van de, niet bij naam genoemde, bedrijven meldde dat duurzame productiemethoden de afgelopen 15 jaar ongeveer $ 7 mrd hebben opgeleverd, bij een groei van 40 procent.

De meeste winst behaalden de concerns door de vermindering van reststromen en energie-efficiëntiemaatregelen. Een van de ondernemingen bracht de totale oppervlakte aan productiefaciliteiten met twee derde terug, terwijl het bedrijf wel groeide. Bijna alle bedrijven hebben goede ervaring met het stellen van flexibele doelen. Gekoppeld aan gedegen verslaglegging, analyse en benchmarking helpt dit duurzaamheid tot een succes te maken.

Bron: Environmental Leader | Foto: Intel Free Press, via Flickr