24-09-2020 10:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Biotechconcern Corbion en olie- en gasmaatschappij Total gaan samen een bioplasticfabriek bouwen. De twee bedrijven investeren 200 miljoen euro in de fabriek, die gebouwd wordt in de Franse plaats Grandpuits en zal naar verwachting in 2024 in bedrijf worden genomen. De fabriek krijgt een productiecapaciteit van 100.000 ton per jaar. 

De nieuwe fabriek werd vanmorgen door de twee bedrijven aangekondigd (lees hier het persbericht). Voor de fabriek wordt melkzuur als grondstof gebruikt. Van dat melkzuur wordt vervolgens bioplastic (PLA) gemaakt dat biologisch afbreekbaar is. 

Olivier Rigaud, CEO van Corbion, stelt in het persbericht bij de aankondiging dat met deze joint venture "de overgang naar een circulaire economie wordt versneld". In de onlangs bekendgemaakte strategie 'Advance 2025' staat de ambitie dat Corbion samen met Total wil uitgroeien tot marktleider op het gebied van bioplastic. "Met deze nieuwe fabriek zijn we duidelijk op de juiste koers om dat doel te bereiken”, aldus Rigaud. 

Lees meer over de strategie van Corbion in het artikel 'De SDG’s als geraamte van je strategie: ‘als wij het kunnen, kan de rest het ook’

Corbion en Total dragen allebei de helft van de investering van circa 200 miljoen euro. Mogelijk worden ook nog andere investeerders betrokken. Eerder kondigde Corbion de bouw van een vergelijkbare fabriek aan in Thailand. Die fabriek opent haar deuren waarschijnlijk in 2023. 

 

Bron/Beeld: Olivier Rigaud, CEO van Corbion