26-01-2015 10:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Britse biochemiebedrijf Green Biologics trekt miljoenen aan durfkapitaal aan om een fabriek om te bouwen voor de productie van biobutanol en -aceton.

Met de investering van $ 76 mln gaat Green Biologics een bestaande fabriek ombouwen tot een productielocatie voor de butanol en aceton. Sean Sutcliffe, CEO van Green Biologics, in een interview met Bloomberg: “Met de herbestemming van de bestaande fabriek zijn we in staat kapitaalefficiënter te opereren.”

Green Biologics maakt hernieuwbare chemicaliën uit landbouwafval en suikerbiet. Aceton en Butanol zijn grondstoffen voor coatings en verven. De huidige ethanolfabriek van het bedrijf in Minnesota produceert 80 miljoen liter per jaar.

Opschalen

De vernieuwing van de fabriek volgt op een pilotinstallatie en een kleinere demofabriek in China. Het proces is nu klaar voor productie op commerciële schaal. “We krijgen goede reacties van klanten van uit de industrie”, zegt Sutcliffe. “De markt voor hernieuwbare chemicaliën is voor ons nu het belangrijkst. Voor de lange termijn kijken we naar biobrandstoffen, onder andere voor onze partner in de luchtvaart.”

Bron: Bloomberg | Foto: Andrew Hill, via Flickr