11-02-2015 15:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Chemieconcern BASF zoekt naar nieuwe ideeën voor de opslag van hernieuwbare energie. Met dit doel lanceert BASF de Open Innovation Contest. 

De Duitse chemiegigant hoopt dat innovatieve chemie energieopslag betaalbaar kan maken. Met de wedstrijd daagt BASF bedrijven, wetenschappers, start-ups en uitvinders uit om mee te denken. Het bedrijf zoekt duurzame opties om elektriciteit op te slaan en terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Juist voor langere perioden.

De opwekking van hernieuwbare energie is afhankelijk van het weer, de tijd en de seizoenen. Perioden van overschot en schaarste wisselen elkaar steeds af. Energieopslag is volgens BASF essentieel om een continue toevoer van hernieuwbare elektriciteit te garanderen.

Open Innovation Contest

De wedstrijd is nu gestart, geïnteresseerden kunnen tot 2 juni 2015 ideeën inzenden. De voorwaarde is dat innovatieve chemie een rol speelt. Daarnaast moet de techniek financieel haalbaar zijn.

In november 2015 kiest BASF uit de inzendingen vijf winnaars. Zij ontvangen elk een geldprijs van € 100.000 en krijgen de kans om samen met BASF het idee verder te onderzoeken.

Bron: BASF | Foto: BASF