21-08-2012 10:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bij het Duitse Siemens, een grote producent van hernieuwbare energietechnologie, dreigen duizenden ontslagen te vallen, met name in Europese landen.

Dat bericht de zakenkrant Börsen Zeitung op dinsdag. Intern wordt al overleg gevoerd over de banenreductie en in oktober of november zou er een officiële aankondiging worden gedaan, aldus de krant.

In juli meldde Siemens dat door de economische crisis in Europa aanzienlijk minder nieuwe orders waren binnengekomen. Het bedrijf zei toen dat er in de kosten moet worden gesneden. Wereldwijd werken er meer dan 400.000 mensen bij Siemens.

Siemens boekte in 2011 een omzet van €73,5 mrd, waarvan €27,6 mrd in de divisie Energy. Daarvan komt iets minder dan een kwart voor rekening van de duurzame afdelingen 'Wind Power' en 'Solar & Hydro'. Het is niet bekend in welke divisie de grootste tegenslagen zitten.

Het afgelopen jaar had Siemens juist weer nieuw personeel aangenomen. In totaal kwamen er zo'n 23.000 nieuwe mensen bij het bedrijf, van wie 6000 in Duitsland.

Bron: ANP