17-02-2015 11:00 | Door: Thijs ten Brinck

Umicore verwerkt en recyclet een groot aantal industriële grondstoffen. De Belgische multinational verlegt de focus naar batterijopslag, katalysatoren en het terugwinnen van edelmetalen.

Umicore ziet groeikansen in de markt voor elektrisch vervoer en de strengere emissie-eisen voor conventionele auto’s. Vooral de begrenzing van uitstoot voor dieselmotoren vraagt om robuuste katalysatoren.

Umicore was al een wereld speler in urban mining, het terugwinnen van (edel)metalen uit elektronica-afval. Ook die positie wil het bedrijf in de nabije toekomst verder versterken.

 

Herinvesteren

 

De hernieuwde focus maakt dat Umicore haar zinkdivisie, waar het bedrijf recent nog sterk in investeerde, in de etalage zet. Daarmee stoot Umicore zijn laatste basismetaaldivisie af. Eerder verzelfstandigde het bedrijf al zijn kopertak.

Ook de bedrijfseenheden Electro-Optic Materials en Thin Film Products worden zelfstandige ondernemingen. Zo maakt Umicore middelen vrij die het investeert in de nieuwe speerpunten van het bedrijf.

Bron: Bloomberg, Umicore | Foto: Umicore