10-03-2015 14:15 | Door: Thijs ten Brinck

Het Belgische chemieconcern Solvay werkt samen met het Duitse 3A Composites aan specialistische schuimproducten die de transportsector helpen energie te besparen.

De energie-efficiëntie van hogesnelheidstreinen en vliegtuigen kan omhoog door toepassing van lichtere materialen. Solvay en 3A Composites zijn een samenwerking begonnen voor bredere toepassing van lichtgewicht isolatieschuim in de transportsector. In 2016 zal, als onderdeel van de samenwerking, de eerste extra productiecapaciteit van 3A Composites in de Verenigde staten operationeel zijn.

“Met deze samenwerking maken we high-tech foams op grote schaal beschikbaar”, zegt Armin Kliesing, wereldwijd verantwoordelijk voor de luchtvaart- en composietendivisie van Solvay. “We bieden sterke, uitstekend isolerende en vlambestendige materialen en geven afnemers meer ontwerpvrijheid.”

Opschalen

Het Belgische Solvay heeft veel ervaring met plastics en schuimen. Het levert onder andere brandveilige en lichtgewicht isolatie voor de Airbus A350. Ook het zonnevliegtuig Solar Impulse 2, dat deze week begon aan zijn reis om de wereld, is voorzien van schuimproducten van Solvay.

3A Composites omwikkelt sandwichpanelen voor onder andere vliegtuigen, schepen en treinen. Het Duitse concern maakt de specialistische schuimen van Solvay klaar voor deze volumemarkten.

Bron: Globenewswire | Foto: Lars Steffens, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)