09-04-2015 15:02 | Door: Erik Verheggen

Het industriële reinigingsbedrijf Reym bespaart water met een ultrasoonreiniger die veel groter is dan gebruikelijk. Ook grote componenten kunnen nu zonder hogedrukspuiten worden gereinigd.

Juweliers en opticiens passen de ultrasone reinigingstechniek al jaren toe. Geluidsgolven in een bak met vloeistof veroorzaken vacuümbolletjes die vervolgens imploderen. Die reactie zorgt er vervolgens voor dat vervuiling los komt.

Het Nederlandse Reym heeft een ultrasoonreiniger in gebruik genomen met een bak die veel groter is. Daardoor kunnen niet alleen sieraden en brillen worden gereinigd, maar ook grote componenten als warmtewisselaars uit de industrie.

Het ultrasoon reinigen levert een schoner, gladder en blijvender resultaat op dan met hogedrukreiniging mogelijk is. De gereinigde onderdelen gaan langer mee.

Volgens Reym blijft hogedrukreiniging in veel gevallen toch noodzakelijk om bijvoorbeeld verstopte pijpen door te spoelen. Het is volgens het bedrijf juist de combinatie van beide technieken die maakt dat de reiniging in kortere tijd en met een aanzienlijk lager waterverbruik veel effectiever verloopt.

Reym is een Nederlandse industriële reiniger. Het bedrijf is onderdeel van het Britse afvalconcern Shanks Group, dat in Nederland een groot marktaandeel heeft in de verwerking van bedrijfsafval en gevaarlijk afval.

Bron: Shanks Group | foto: Steve Webster, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)