12-09-2012 09:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Medewerkers van organisaties die als duurzaam te boek staan blijken 16 procent productiever te zijn dan de gemiddelde medewerker. 

Dat stellen twee wetenschappers aan de universiteiten van Californië en Parijs in een artikel dat afgelopen maandag gepubliceerd werd. Volgens het onderzoek zijn medewerkers van groene organisaties gemotiveerder, krijgen ze meer trainingen en onderhouden ze betere relaties met hun collega’s. Door deze factoren zijn de werknemers uiteindelijk productiever.

Deelnemers

Aan de studie hebben 5220 Franse bedrijven en meer dan 10.000 medewerkers deelgenomen. Een bedrijf werd als groen gekwalificeerd als het vrijwillig internationale groene certificeringen heeft ingevoerd, zoals fairtrade en organisch.

Hoewel eerder was aangetoond dat een duurzame bedrijfsvoering kan leiden tot kostenbesparingen, is nu voor het eerst bewezen dat een groen beleid ook van invloed kan zijn op de arbeidsproductiviteit. "Er is een zeer groot verschil tussen 'groene' bedrijven en bedrijven die dat niet zijn", vertelt Magali Delmas, één van de auteurs van het artikel. "Ik verwachtte wel een contrast, maar niet zo sterk als we nu gevonden hebben."

Bron: NuZakelijk

Foto: architekt2