18-04-2015 09:07 | Door: Willemien Groot

Elektronicafabrikant LG heeft de 2015 Design For Recycling Award gekregen voor zijn nieuwe televisies. De toestellen zijn vrijwel volledig recyclebaar.

De prijs is toegekend door het Institute of Scrap Recycling Industries (ISRI). De DFR Award is de hoogste beloning voor producten die zijn ontworpen met recycling als uitgangspunt. 

Het Zuid-Koreaanse LG kreeg de prijs voor de 4K Ultra HD OLED en LED-televisies uit het assortiment. De toestellen zijn gemaakt van gerecyclede of recyclebare plastics en de beeldschermen bevatten geen kwik. De elektronica bevat geen pvc of broomhoudende vlamvertragers. De gebruikte materialen en componenten zijn waar mogelijk gestandaardiseerd, wat hergebruik vereenvoudigd. De televisies zijn gemakkelijk uit elkaar te halen. De verpakkingen zijn kleiner en lichter dan die van de concurrentie.

Volgens het concern is de prijs een beloning voor het Innovation for a Better Life-programma. Het duurzaamheidsprogramma van LG gaat uit van kwalitatief hoge producten met een lage ecologische voetafdruk.

Bron: ISRI | Foto: LG