04-05-2015 13:50 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf Wuvio levert bio-afbreekbare afdichtingen die opwaaiend stof voorkomen. Het bedrijf helpt onder andere de luchtvervuiling rond bouwplaatsen in China te verminderen.

Wuvio levert spraybare afdichtingen die opwaaiend stof bij de opslag en transport van kolen, afval, zand en andere materialen sterk reduceert. Marck Hagen, oprichter van Wuvio, vertelt in Sprout over de ontwikkeling van zijn product en de groei in China. De Aziatische tak van het in 2003 opgerichte bedrijf is in 2015 naar verwachting goed voor 30 procent van de wereldwijde omzet.

Schuim en korst

De producten van Wuvio zijn te mengen met water, dat al gebruikt wordt om stofproblemen te verminderen en de verspreiding van ongewenste geuren te voorkomen. Met alleen water moet er regelmatig gesproeid worden. Wuvio biedt een semipermanente afdichting.

Voor de langdurige opslag van bijvoorbeeld kolen en andere bulkgoederen in havens of restmaterialen bij afvalverwerkers is er een afdichting die uithard tot een dunne korst. Voor het transport en de opslag van stoffige bouwmaterialen is een schuimend product dat ook nagenoeg alle stofdeeltjes vastlegt. Beide oplossingen besparen water en de materialen zijn biologisch afbreekbaar.

Bekijk een filmpje over Wuvio.

Bron: Sprout, Wuvio | Foto: Floris Oosterveld, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)