05-05-2015 11:46 | Door: Willemien Groot

Innolumis heeft een nieuwe productielijn voor LED-armaturen geopend in zijn thuisbasis Amersfoort. Daarmee keert het bedrijf deels terug van China naar Nederland.

Innolumis Public Lighting zegt dat de verhuizing terug naar Nederland bijdraagt aan een snellere levertijd en een gestroomlijnder productieproces. In de Amersfoortse fabriek werken acht mensen. Het bedrijf verwacht de komende jaren verder uit te breiden. Het leer-werkbedrijf Amfors levert het personeel. Amfors helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk bij lokale bedrijven.

Innolumis is sinds 2007 actief op de markt voor LED-verlichting in de publieke ruimte en ontwikkelt, produceert en verkoopt LED-lampen en armaturen. Het bedrijf is gespecialiseerd in RGB-technologie en wit licht op basis van blauwe LEDs. Het Amersfoortse bedrijf levert onder meer LED-verlichting aan de luchthavens Schiphol en Airport Weeze/Dusseldorf.

Samen met netbeheerder Westland Infra is Innolumis op Schiphol betrokken bij een proefproject voor duurzame, slimme verlichting. De straatlantaarns bij een fietspad langs twee parkeerplaatsen van de luchthaven reageren op beweging en drukte. Dat levert energiebesparing op zonder dat de veiligheid van de fietsers in het geding is. Westland Infra levert het besturingssysteem en Innolumis de armaturen en lampen.

Bron: Innolumis, StadAmsersfoort, Duurzaamgebouwd