20-05-2015 07:45 | Door: Thijs ten Brinck

Elsevier, uitgever van wetenschappelijke tijdschriften, lanceert een competitie voor duurzame initiatieven en innovaties in de chemiesector.

Met de Green and Sustainable Chemistry Challenge daagt Elsevier wetenschappers en chemici uit de productie van duurzame kunstmest, medicijnen en andere grondstoffen versnelt te verduurzamen. Daarnaast zoekt Elsevier oplossingen om het gebruik van schadelijke chemicaliën en ruwe delfstoffen te minimaliseren.

“Via deze competitie willen we, samen met de wetenschappelijke gemeenschap, een positieve impact hebben op de maatschappij”, zegt Rob van Daalen, betrokken bij verschillende chemietijdschriften van Elsevier. De onderzoek en ontwikkeling in de chemie hebben niet alleen een grote impact op de chemiesector zelf maar ook op de industrieën waar chemische bedrijven aan leveren.

Projecten die zich voor 14 september aanmelden dingen mee naar de hoofdprijs van € 50.000. Een jury van wetenschappers beoordeelt de voorstellen op toepasbaarheid, schaalbaarheid en innovatie. Op een conferentie in Berlijn, begin april 2016, worden de winnende concepten bekendgemaakt.

Bron: Elsevier | Foto: Horia Varlan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)