01-06-2015 10:09 | Door: Thijs ten Brinck

Chemieconcern DSM wil bij het Chemelot bedrijfsterrein bij Geleen een zonnepark aanleggen. De zonnepanelen moeten jaarlijks 3 miljoen kilowattuur duurzame stroom gaan leveren.

DSM heeft een vergunning gekregen voor het zonne-energieproject van vier hectare groot. Dat schrijft de site 1Limburg.nl.

Het chemieconcern wil de vroegere bedrijfsvuilstort de Louisegroeve vol zetten met zonnepanelen. Die leveren naar verwachting 3 miljoen kilowattuur per jaar aan het nabijgelegen bedrijvenpark Chemelot. De inmiddels met folie en gras bedekte stortplaats is van 1969 tot 1996 door DSM zelf gebruikt voor de afvoer van bedrijfsafval.

DSM is met het product Khepricoat actief in de markt voor zonnepanelen. Deze coating vermindert de reflecties van het glas dat zonnecellen bedekt en verhoogt zo de opbrengst van PV modules. DSM bood in 2014 aan al geïnstalleerde zonnepanelen gratis te voorzien van de coating. De eigenaar en DSM verdelen in dat programma de extra inkomsten die voortvloeien uit de verhoogde opbrengst.

Bron: 1Limburg | Foto: Peter Dedecker, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)