09-06-2015 10:11 | Door: Willemien Groot

Ecovative Design zoekt samenwerking met henneptelers voor de productie van de verpakkingen van paddenstoelenmateriaal.

In de Amerikaanse staat New York begint volgend jaar een proef bij enkele universiteiten voor de teelt van industriële hennep. Ecovative Design wil zich bij het onderzoek aansluiten om de toepassingen hennep voor de eigen productie te kunnen testen.

Hennep is volgens het bedrijf zo veelzijdig dat het een waardevolle aanvulling kan zijn op maïs-afval. Het bedrijf gebruikt de reststromen uit mais in combinatie met mycelium, het wortelstelsel van paddenstoelen, voor de productie van biobased verpakkingsmaterialen. Tot de klanten behoren onder meer computerfabrikant Dell. Het bedrijf was ook betrokken bij de bouw van de eerste afbreekbare drone.

Onder meer de Cornell University en SUNY Environmentals Science and Forestry krijgen vermoedelijk een vergunning voor de teelt. 

Ecovative Design verhuisde de productie faciliteit begin dit jaar van Iowa naar New York. Het bedrijf bouwt een nieuwe fabriek voor de productie van het bio-verpakkingsmateriaal. Daarmee is een investering van $ 500.000 gemoeid.

Bron: Albany Business Review, Albany Times Union | Foto: Ecovative Design