09-06-2015 10:29 | Door: Erik Verheggen

3M heeft in twaalf jaar tijd de uitstoot van broeikasgassen met 64 procent verlaagd. Dat is een reductie van 100 miljoen ton, schrijft het bedrijf in zijn duurzaamheidsverslag.

Het Amerikaanse technologieconcern neemt het jaar 2002 als uitgangspositie en heeft zich ten doel gesteld om 2025 een reductie van 50 procent te realiseren.

3M loopt nu voor op deze doelstelling. Het bedrijf heeft daarvoor maatregelen genomen in zijn hele productieketen. Zo gebruikt 3M nu duurzamere grondstoffen dan in 2012. Het bedrijf is bijvoorbeeld volledig overgestapt op duurzaam geproduceerd en traceerbaar hout, papier en pulp. De bekende gele post-it’s worden niet meer gemaakt van grondstoffen uit onaangetaste bosgebieden.

Verder schrijft het concern in zijn duurzaamheidsverslag dat het in de afgelopen tien jaar grote investeringen heeft gedaan om installaties te moderniseren. Het bedrijf weet de CO2-uitstoot te reduceren door processen en fabrieken efficiënter in te richten.

Zo heeft het concern dit jaar de eerste recyclingfabriek voor fluorpolymeren in de wereld geopend. De fabriek kan per jaar 500 ton afval verwerken uit de chemische en auto-industrie. Bijvoorbeeld wandbedekkingen en teflon.

Daarnaast werkt 3M ook aan verlaging van het energieverbruik en het opschroeven van het aandeel hernieuwbare energie.

Bron: Environmental Leader, 3M | Foto: aotaro, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)