17-06-2015 12:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse biotechbedrijf Avantium heeft een exclusief partnerschap gesloten met de Franse suikerproducent Tereos. De bedrijven willen op industriële schaal bioplastics produceren op het terrein van Tereos.

Bij de presentatie van de jaarcijfers heeft het Franse Tereos aangekondigd een exclusieve samenwerking te beginnen met Avantium. De bedrijven onderzoeken mogelijkheden om samen grootschalig bioplastics te produceren.

Avantium en Tereos hebben een bestaande productielocatie van Tereos op het oog voor de nieuwe fabriek. Die zou kunnen komen op het terrein van Tereos bij de Franse plaats Lillebonne, dicht bij de kustplaats Le Havre. Hier produceert de Franse suikergigant nu al bio-ethanol.

Doorbraak bioplastics

Tereos behoort tot de drie grootste suikerproducenten ter wereld en is vooral actief in Frankrijk en Brazilië. Het bedrijf heeft ook grote activiteiten in de productie van bio-ethanol.

Avantium is een spin-off van Shell en maakt PEF-plastic uit biomassa. Het bedrijf sloot eerder al samenwerkingen met onder andere Coca-Cola en Danone.

In het afgelopen half jaar heeft Avantium tientallen miljoenen opgehaald voor de opschaling van de PEF-productie. Waar de industriële productie van Avantium gaat plaatsvinden bleef tot nu toe onduidelijk.

Bron: Tereos, Labiotech.eu | Foto: Lars Plougmann, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)