23-06-2015 12:24 | Door: Jerom van Gemert

Voedingsmiddelengigant Cargill en adviesbedrijf PricewaterhouseCoopers gaan bedrijven helpen met het verduurzamen van toeleveringsketens.

Cargill en PricewaterhouseCoopers (PwC) zetten samen de Responsible Supply Chain adviesdienst op. Deze dienst gaat bedrijven helpen om milieuproblemen in de toeleveringsketen op te lossen vanuit een economisch perspectief. De Responsible Supply Chain adviesdienst gebruikt een methode die is ontwikkeld en getest door Cargill en PwC om duurzame investeringskansen te ontdekken die zich snel uitbetalen.

De dienst bestaat uit twee sessies van een halve dag. Tijdens de sessies werkt een team van Cargill samen met de klant. Het team bestaat onder andere uit experts op het gebied van financiën, duurzaamheid en marketing. Dit leidt tot snelle oplossingen om de toeleveringsketen efficiënter te maken en kosten omlaag te brengen, en helpt om nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken.

Zowel Cargill als PwC hebben een enorm netwerk van professionals op het gebied van duurzaamheid en toeleveringsketens. Cargill is één van de grootste voedingsmiddelenfabrikant ter wereld en heeft veel ervaring met het beheren van ketens, terwijl PwC een succesvol adviesbureau is met een groot netwerk van duurzaamheidexperts.

Bronnen: Greenbiz, Cargill | Foto: Cargill