23-06-2015 15:19 | Door: Willemien Groot

De Amerikaanse producent van zonnepanelen Sunpower heeft voor de productie uit twee fabrieken in Frankrijk een Cradle to Cradle Silver-certificaat ontvangen.

Met de certificering voor de fabrieken in de Franse steden De Vernejoul and Toulouse is 75 procent van de Sunpower-productie C2C-gecertificeerd. Vorig jaar ontving het concern al een zilveren certificaat voor zonnepanelen uit de fabriek in Mexico. Sunpower claimt het eerste en tot dusver enige bedrijf ter wereld te zijn dat C2C-zonnepanelen op de markt brengt. 

De beoordeling vindt plaats door een onafhankelijke derde partij. In de waardering worden onder meer hergebruik van materialen, het gebruik van hernieuwbare energie bij de productie en duurzaam waterbeheer meegenomen. Op de certificeringsladder staan alleen Gold en Platinum hoger. 

Het bedrijf profiteert van de duurzame waardering. Bij de toekenning van LEED-certificaten van de Amerikaanse Green Building Council voor duurzame bouw levert het gebruik van de zonnepanelen van Sunpower de hoogste score op voor het onderdeel energievoorziening.

Bron: Sunpower | Foto: Sunpower