10-07-2015 07:53 | Door: Erik Verheggen

Chemieconcern Solvay begint in het Poolse Wloclawek met de productie van silica. Het bedrijf speelt in op de vraag naar energiezuinige banden.

De faciliteit heeft een capaciteit van 85.000 ton per jaar. Op de locatie gebruikt Solvay de nieuwste technieken voor hoogdispergeerbare silica (HDS), een vulstof die het rubber in het loopvlak van banden versterkt. De rolweerstand neemt met 25 procent af. Daardoor dalen brandstofverbruik en CO2-uitstoot met 7 procent.

“Vanuit deze fabriek kan Solvay klanten in Midden‐ en Oost-Europa voorzien van de nieuwste baanbrekende bandenoplossingen die bijdragen aan schonere en competitievere mobiliteit”, zegt voorzitter An Nuyttens van de Global Business Unit Silica van Solvay.

De productielocatie in Wloclawek is de nieuwste toevoeging aan de wereldwijde aanwezigheid van Solvay Silica. Met negen locaties bedient het bedrijf afnemers in Europa, Zuid‐Amerika, Noord‐Amerika en Azië. Ook in Zuid‐Korea bouwt Solvay een nieuwe fabriek. Daarmee neemt de productiecapaciteit voor silica van Solvay tussen 2014 en 2016 met bijna 50 procent toe.

Bron: Solvay | Foto: Steve Snodgrass, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)