10-07-2015 10:27 | Door: Erik Verheggen

RGS Development uit Broek op Langedijk zet als een van de eerste restwarmte van hoge temperatuur om in stroom. Het bedrijf haalt € 1,2 mln binnen voor ontwikkeling van zijn technologie.

RGS bouwt innovatieve thermo-elektrische modules om restwarmte van 700 tot 1.200 graden Celsius efficiënt en rendabel om te zetten in stroom. Toepassingen zijn bijvoorbeeld de staalindustrie en de afvalverbranding. In de komende jaren denkt RGS Development modules te installeren die samen goed zijn voor een stroomproductie van 100 gigawattuur per jaar. Tata Steel in IJmuiden treedt daarbij op als launching customer.

Kapitaalinjectie

De kapitaalinjectie is afkomstig van private investeerders en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. Met het geld kan RGS Development zijn technologie verder ontwikkelen en bedrijfsgroei mogelijk maken. De Noord-Hollandse vestiging bestaat uit 11 FTE en zal naar verwachting uitgroeien naar 50 FTE in 2020.

Volgens directeur Bart Blokhuis van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is de onderneming 'een prachtig voorbeeld van een unieke technologie die wordt doorontwikkeld naar een relevante en kansrijke toepassing met grote impact'.

Naast terugwinning van restwarmte werkt RGS Development ook aan de productie van anodemateriaal voor Li-ion batterijen

Bron: Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland