20-07-2015 09:33 | Door: Willemien Groot

Chemieconcern Dupont heeft een licentieovereenkomst gesloten met de Chinese maisraffinage-concern New Tianlong Industry, voor de bouw van een bio-ethanolfabriek.

Dupont stelt kennis en enzym-technologie beschikbaar aan het Chinese bedrijf om reststromen van mais om te zetten in biobrandstof. De fabriek wordt de grootste ethanolfabriek in China. 

New Tianlong Industry is een grote speler op de Chinese markt voor mais. Het concern produceert onder meer alcohol en maisolie. De verwerking van de reststromen uit het gewas tot bio-ethanol zijn daarom een logische uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. 

Volgens beide partijen betekent de overeenkomst een mijlpaal voor de wereldwijde productie van biobrandstof. De Chinese markt is naar verwachting in 2020 gegroeid tot een volume van ruim 6,4 miljard liter biobrandstof per jaar.

Cleantech-centrum

Bio-ethanol is een van de duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen voor de Chinese economie. De Chinese overheid wil uiteindelijk onafhankelijk zijn van buitenlandse import. Voor de energievoorziening spelen hernieuwbare bronnen een steeds grotere rol.

De fabriek in de Chinese provincie Jilin geeft volgens de lokale autoriteiten een boost aan de werkgelegenheid in de regio. Jilin moet uitgroeien tot een nieuw centrum voor cleantech-innovaties.

 

Bron: DuPont | Foto: Jeremy Keith, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)