29-07-2015 07:11 | Door: Thijs ten Brinck

De Energielijst, de lijst met maatregelen in aanmerkingkomen voor energie investeringsaftrek, wordt binnenkort opnieuw vastgesteld. Tot 31 augustus 2015 kunnen toevoegingen worden aangedragen.

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale maatregel die maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleert. Ondernemers kunnen voor investeringen in geselecteerde bedrijfsmiddelen, 41,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

De Nederlandse overheid versnelt met de regeling investeringen in energiezuinigheid of duurzame energieopwekking in de bebouwde omgeving, industrie en transport. De huidige Energielijst bevat ongeveer 160 specifiek beschreven bedrijfsmiddelen. Daarnaast biedt de regeling voor grote besparingskansen ook maatwerk. 

Levend document

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stelt de Energielijst elk jaar opnieuw vast. Sommige investeringen vallen daarbij af, bijvoorbeeld omdat ze inmiddels gemeengoed zijn geworden of ook zonder stimulering voldoende renderen.

Tegelijkertijd worden er elk jaar nieuwe duurzame bedrijfsmiddelen aan de lijst toegevoegd. RVO.nl nodigt ondernemers uit om zelf innovatieve energiebesparende maatregelen aan te dragen voor de energielijst. Indienen kan tot 31 augustus 2015.

De geactualiseerde energielijst wordt waarschijnlijk in december gepubliceerd.

Bron: RVO | Foto: All Seasons Hire, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)