30-07-2015 07:06 | Door: Thijs ten Brinck

De Universiteit Maastricht (UM) lanceert komend collegejaar de nieuwe masteropleiding Biobased Materials. Studenten specialiseren zich binnen de opleiding in bio-grondstoffen.

De studenten die beginnen aan de nieuwe tweejarige master van de UM doen dat niet in Maastricht maar in Sittard-Geleen. De colleges vinden plaats op de Chemelot Campus, waar veel chemiebedrijven al werken of experimenteren met biologische grondstoffen.

De multidisciplinaire opleiding combineert expertise uit de biologie met kennis uit de scheikunde en procestechnologie. Masterstudenten zijn voor een groot deel vrij om vakken te kiezen en zich te specialiseren in verschillende aspecten van de biomateriaalwetenschap.

Brightlands Chemelot Campus

Partners uit de bio-industrie, veelal gevestigd op de Chemelot Campus, ondersteunen de opleiding met het beschikbaar stellen van laboratoria en werknemers. Ook zullen de bedrijven betrokken zijn bij studieprojecten dragen ze biobased cases aan.

De nieuwe masteropleiding van de Universiteit Maastricht is recent door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) goedgekeurd en kan in september 2015 van start. In het eerste jaar zal een beperkt aantal studenten aan de tweejarige Engelstalige master beginnen. Op termijn verwacht de UM jaarlijks zo’n 25 studenten uit binnen- en buitenland aan te trekken met de nieuwe master.

Bron: Universiteit Maastricht | Foto: Thomas Xu, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)