21-08-2015 07:02 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Carbon3D heeft $ 100 mln aan durfkapitaal opgehaald voor de ontwikkeling van zijn revolutionair snelle 3D-printer. Google heeft de investeringsronde geleid.

Carbon3D heeft een 3D-printer ontwikkeld die tot wel 100 keer sneller print dan conventionele modellen. Google steekt samen met een groep investeerders $ 100 mln in het bedrijf, maakt Carbon3D bekend.

"Google heeft grote ambities", zegt Joseph DeSimone, CEO van Carbon3D, bij Fortune. "Ze doen veel met hardware en prototypes. Het is heel mooi dat wij hen daar in kunnen ondersteunen."

DeSimone zegt in Fortune dat de printers zelflerend zijn. Slimme algoritmes verbeteren het printproces gedurende het gebruik, net zoals de zoekalgoritmes van Google steeds accuratere resultaten opleveren naarmate meer mensen gebruik maken van de dienst.

Samenwerkingen

DeSimone en zijn medeoprichters werden voor de techniek achter de printer geïnspireerd door een oude Terminatorfilm. Inmiddels werkt de start-up samen met de decorproductent van de nieuwste Terminatorfilm. Ook autofabrikant Ford maakt al gebruik van de 3D-printer

"We leveren nog enkele tientallen prototypes uit voor het einde van dit jaar", zegt DeSimone op de site Recode. "Begin volgend jaar moet onze printer algemeen beschikbaar zijn."

Eerder ontving Carbon3D al een investering van softwarebedrijf Autodesk. Volgens Fortune heeft de start-up tot nu toe in totaal $ 141 mln aan durfkapitaal verworven. 

Bron: Recode, Fortune, Tweakers | Foto: Dick Thomas Johnson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)