25-08-2015 07:10 | Door: Thijs ten Brinck

Het Indiase conglomeraat Adani is in gesprek met het Chinese  technologiebedrijf Foxconn en het Japanse telecomconcern Softbank. De partijen willen een grote productielocatie voor zonnepanelen bouwen.

Het project vergt een investering van $ 3 mrd, schrijft Reuters op basis van bronnen rond de bedrijven. De geplande fabriek zou jaarlijks 3.000 megawatt aan zonnepanelen kunnen produceren en wordt vermoedelijk gebouwd in de Indiase deelstaat Gujarat. In 2018 moet de eerste fase, met een capaciteit van 1 gigawatt, in bedrijf zijn.

De gesprekken met Softbank en Foxconn zijn volgens Reuters in een stroomversnelling geraakt nadat een eerdere samenwerking tussen het Amerikaanse SunEdison en Adani is afgeketst.

Zonnepanelenproductie in India

SunEdison zou met Adani investeren in een nieuwe zonnepanelenfabriek met een productiecapaciteit van 7,5 gigawatt. Volgens de bronnen van Reuters vroeg SunEdison, naar de smaak van Adani, te veel voor de productietechnologie.

Foxconn en Softbank sloten eerder dit jaar een samenwerking met een andere Indiaas conglomeraat om $ 20 mrd te investeren in zonneparken in India. Toen werd al aangekondigd dat er mogelijk ook een fabriek door de partners gebouwd zou kunnen worden. De Indiase regering heeft een planning opgesteld om tot in 2022 97 gigawatt aan zonnepanelen te installeren in het land.

Bron: Reuters, Adani | Foto: Alan Levine, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)