14-09-2015 07:50 | Door: Thijs ten Brinck

De start-up Bubclean uit Enschede levert simpele plastic zakjes die het reinigen van industriële en medische metalen instrumenten in ultrasone baden versnelt.

Bubclean is opgericht door twee promovendi van de Universiteit Twente. Het bedrijf levert plastic-zakjes met een nano-patroon, dat de geluidstrilling in reinigingssystemen op basis van ultrageluid beter doorlaat.

“Deze gepatenteerde bewerking zorgt voor aanzienlijk meer microbellen, waardoor producten binnen in de BuBble bag beter en sneller gereinigd worden”, schrijft Bubclean op zijn website. Met de methode zijn bijvoorbeeld verroeste schroeven, sieraden en tandartsboren schoon te maken.

Disposables

De afgesloten zakjes, met een klein volume, hebben als extra voordeel dat er minder schoonmaakmiddel nodig is. Ook maken ze het mogelijk om verschillende objecten, gescheiden van elkaar en met specifieke schoonmaakmiddelen, tegelijk in het zelfde ultrasoonbad te reinigen.

De zakjes zijn via een oogje op te hangen in de reinigingsmachines. Ze zijn gemaakt van gerecylced plastic en na gebruik opnieuw voor hergebruik in te leveren. Bubclean levert de zakjes in twee formaten, met honderd stuks per zending.

Bekijk een filmpje met een demonstratie van de plasticzakjes:

Bron: Bubclean, Metaalnieuws | Foto: Clint Mason, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)