23-09-2015 12:24 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse industrieconcern Siemens heeft aangekondigd binnen 15 jaar klimaatneutraal te opereren. De komende drie jaar investeert het bedrijf € 100 mln in energiebesparing.

Industriegigant Siemens is actief in de bouw van windturbines en andere duurzame energie-installaties, maar stoot zelf jaarlijks nog 2,2 miljoen ton CO2 uit.

co2

In 2020 moet dat getal gehalveerd zijn en in 2030 wil Siemens geen CO2 meer uitstoten.

“Het reduceren van onze klimaatimpact is niet alleen maatschappelijk verantwoord, het levert ook zakelijke voordelen op”, zegt Joe Kaeser, CEO van Siemens.

Het bedrijf verwacht € 20 mln per jaar te besparen door te investeren in duurzame energie voor de productie. Daarnaast gaat het bedrijf energiebesparingsmaatregelen in zijn fabrieken en in het transport van goederen doorvoeren.

Stappenplan

Als eerste stap steekt Siemens € 100 mln in de verduurzaming van zijn kantoren en productielocaties over de hele wereld. Daarna investeert het bedrijf geleidelijk in emissiearme mobiliteit voor zijn werknemers. Het resterende deel van de klimaatambitie wil Siemens behalen met een duurzame energiemix.

Siemens draaide in 2014 met zijn duurzame energie- en energiebesparingstak een omzet van € 33 mrd, 46 procent van het totaal voor de industriegigant. Indirect zegt Siemens voor zijn klanten al 428 miljoen ton CO2-uitstoot voorkomen te hebben.

Bron: Siemens | Foto: Siemens