28-09-2015 15:47 | Door: Thijs ten Brinck

Het chemiebedrijf DSM heeft publiekelijk aangekondigd met al zijn activiteiten voor 100 procent op duurzame energie over te schakelen. In 2025 is al de helft van het elektriciteitsverbruik duurzaam.

Het Nederlandse chemieconcern sluit zich aan bij de RE100-campagne van The Climate Group en het Carbon Disclosure Project (CDP). Onder meer KPN, Unilever en Philips gingen DSM voor. Uit het buitenland zijn bedrijven als Ikea, Procter & Gamble, Goldman Sachs, H&M en Nike aangesloten.

“Naast dat we producten ontwikkelen en verkopen die bijdragen aan een economie met een lage CO2-impact voelen we ons ook verantwoordelijk voor het reduceren van de impact van onze eigen activiteiten”, zegt Fokko Wientjes, vicepresident Corporate Sustainability bij DSM. “Energiebesparing en het gebruik van duurzame energiebronnen zijn daarbij de belangrijkste prioriteiten.”

Het RE100-initiatief stelt geen harde deadline aan de transformatie naar duurzame energie. Als eerste tussendoel heeft DSM toegezegd in 2025 de helft van zijn elektriciteitsverbruik op te wekken of in te kopen uit duurzame bronnen. Zakenbank Goldman Sachs heeft toegezegd al in 2020 volledig over te zijn op duurzame energie. De sportkledingproducent Nike zet in op 2025.

Bron: The Climate Group | Foto: Koninklijke DSM N.V, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)