29-09-2015 09:43 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse tapijtfabrikant Desso is erin geslaagd het op een na hoogste niveau van Cradle to Cradle (C2C)-certificering te behalen voor zijn nieuwe collectie tapijttegels.

De nieuwe Gold-collectie is voorzien van een tapijtrug met calciumcarbonaat dat is teruggewonnen uit reststromen van de drinkwaterproductie. De gebruikte garens zijn voor 100 procent gemaakt uit gerecycled nylon.

“Dit is voor ons en anderen het bewijs dat een bedrijfsstrategie die aan sterke MVO-doelen gekoppeld is, wel degelijk de basis vormt voor commercieel succes”, zegt Roland Jonkhoff, Managing Director van Desso.

Leed-punten

De totale tapijtegel bestaat gemiddeld voor meer dan de helft uit gerecycled materiaal en is, na terugname door Desso, voor 80 procent opnieuw bruikbaar.

Naar eigen zeggen is Desso daarmee de eerste in de sector die voldoet aan de criteria van Cradle to Cradle Goud. Alle andere tapijtproducten van Desso zijn, op 7 procent na, voorzien van een bronzen of zilveren certificaat. De hoogst haalbare C2C-score is platinum. 

Gebruik van de nieuwe tapijttegels draagt bij aan een hogere Leed-score voor vastgoed. 

Bron: Desso | Foto: Sam Howzit, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)