01-10-2015 15:31 | Door: Thijs ten Brinck

De start-up Luxexcel uit het Zeeuwse Kruiningen print lenzen voor LED-lampen en andere optische producten. Het bedrijf is verkozen tot meest vernieuwende partij uit het MKB in 2015.

Luxecel heeft een proces ontwikkelt om met 3D-printers functionele lenzen te produceren. Deze lenzen zijn bruikbaar in mobiele telefoons, om zonlicht te focussen op zonnecellen of om het licht van LED-lampen beter te spreiden.

Dankzij de de 3D-printtechniek kunnen bedrijven kleine series bestellen, Luxexcel kan binnen enkele dagen leveren. De techniek van Luxexcel print de optische elementen zo dat er niet of nauwelijks nabewerking nodig is.

Eerder dit jaar haalde het snelgroeiende Luxecel een investering van € 7,5 mln binnen.

MKB InnovatieTop100

Luxexcel is in de MKB InnovatieTop100, georganiseerd door de Kamer van Koophandel, uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Nederland. Een jury onder leiding van Tendris topman Ruud Koornstra, onder meer producent van LED-lampen, zette Luxexcel op één.

Op plaats twee volgt de Bird Control Group, die lasers maakt om op een duurzame manier vogeloverlast te verminderen. De computerserververwarming van Nerdalize staat dit jaar op nummer 3.

Bekijk een video van Luxexcel:

Bron: De Financiële Telegraaf, Luxexcel | Foto: Luxexcel