02-10-2015 12:19 | Door: Thijs ten Brinck

Doe-het-zelf-keten Praxis introduceert samen met chemieconcern DSM een verfproduct met een groot aandeel hernieuwbare ingrediënten. De verf dekt volgens de bedrijven goed en is vrijwel geurloos.

Het belangrijkste bestanddeel van de verf is het natuurlijke bindmiddel Decovery, dat DSM heeft ontwikkeld. Dit is een biobased hars, die de verf volgens Praxis en DSM goed dekkend en makkelijk schoon te houden maakt. Gekleurde matte oppervlakken blijven bovendien beter en langer mat.

“Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand”, zegt Berend van Wel, Group Assortment Director bij Praxis. “De nieuwe formule van Perfection-muur- en plafondverf voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is tegelijkertijd minder belastend voor het milieu."

Duurzaam huismerk

DSM levert de Decovery-hars voor het eerst aan Praxis. Als onderdeel van een samenwerking met de chemiegigant mag de doe-het-zelf-keten het bindmiddel introduceren in zijn eigen huismerk Perfection. De verf is geschikt voor muren en plafonds.

DSM werkt met de universiteiten van Utrecht en Eindhoven ook aan buitenverven op waterbasis. Die zijn duurzamer en gezonder om mee te werken dan verven met oplosmiddelen als terpentine. 

Bekijk een video over de nieuwe verf:

Bron: DSM | Foto: DennisM2, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)