06-10-2015 18:34 | Door: Thijs ten Brinck

Autoconcern General Motors (GM) stelt dat de accucellen, die het bedrijf volgend jaar al in zijn productiemodellen toepast, nog slechts $ 145 per kilowattuur opslagcapaciteit kosten.

De Amerikaanse autobouwer GM gaat de accucellen gebruiken in de productie van de volledig elektrische Chevrolet Bolt, die eind 2016 op de markt komt. De auto heeft een richtprijs van $ 35.000 en gaat met een actieradius van ruim 300 kilometer de concurrentie aan met de geplande Model 3 van Tesla.

Tesla vs. GM

Het accupakket van het vorige model van de hybride Chevrolet Volt, die op de markt kwam in 2010, kostte naar schatting nog $ 400 tot $ 500 per kilowattuur opslag.

Volgens GM kosten de accucellen die het bedrijf volgend jaar in zijn productiemodellen toepast, nog slechts $ 145 per kilowattuur opslagcapaciteit. Bovenop de celkosten van $ 145 per kilowattuur komen nog wel kosten voor de behuizing en regelelektronica.

Voor 2022 voorspelt GM een celprijs van $ 100 per kilowattuur. Daarmee zit GM op dezelfde lijn als Tesla. Waar Tesla de productie van zijn accu’s in zijn gigafabriek in Nevada binnenkort in eigen handen neemt, zet GM in op kostenbesparingen in samenwerking met leveranciers als LG Chem.

Bron: EV Obsession, Hyrbid Cars | Foto: William Oliver, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)