09-10-2015 10:05 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse General Electric brengt alle energiebesparingsactiviteiten samen onder in het nieuwe bedrijf Current. Current helpt klanten de energierekening met 20 procent te verlagen.

General Electric (GE) integreert zijn energieopslagdivisie, de licht- en LED-tak en alle activiteiten rond zonne-energie, energysoftware en elektrische auto’s in het nieuwe bedrijfsonderdeel. De industriegigant wil klanten als winkelcentra, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen zo beter te bedienen met energieadvies.

“Commerciële bedrijven kunnen zich geen nodeloze complexiteit en inefficiëntie veroorloven”, zegt Beth Comstock, vicevoorzitter van GE. “Wij weten als geen ander hoe de energiesector werkt. We hebben een unieke positie om het energiegebruik te optimaliseren, bij welke klant dan ook.”

Start-up onder de vleugels van GE

Het nieuwe bedrijf Current blijft op de balans van moederconcern GE staan en wordt geleid door Maryrose Sylvester, nu CEO van GE Lighting. General Electric verwacht binnen Current de komende jaren 200 nieuwe banen te creëren.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel neemt voor ruim $ 1 mrd aan omzet mee en concentreert werk voor klanten als hotelketen Hilton, retailketen Wallgreens en verschillende ziekenhuizen. Binnen vijf jaar moet Current een omzet van $ 5 mrd draaien.

Bekijk een filmpje over Current:

Bron: General Electric, New York Times | Foto: Prayitno, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)