13-10-2015 09:06 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse elektrische autofabrikant Tesla zoekt samen met de University of Nevada, Las Vegas (UNLV) naar verbeteringen in het maakproces en de recycling van accupakketten.

Tesla bouwt in de Amerikaanse staat Nevada zijn eerste gigafabriek voor de productie van accu’s. De enorme fabriek gaat volgens Tesla via schaalvoordelen de productiekosten van accupakketten voor elektrische auto’s en stroomopslag thuis halveren.

Tesla financiert materiaalonderzoek aan de UNLV. Verder onderzoekt de autofabrikant met de wetenschappers industriële waterzuiveringsprocessen, productieverbeteringen en kansen voor hergebruik.

Belastingkorting

De samenwerking tussen Tesla en de UNLV volgt op de deal tussen de staat Nevada en de bouwer van elektrische auto’s. Tesla zal de komende twintig jaar $ 5 mrd investeren in de gigafabriek en werk bieden aan 6.500 mensen.

In ruil daarvoor biedt Nevada Tesla een belastingkorting die tot 2035 kan oplopen tot $ 1,3 mrd. Nevada stelde als onderdeel van die deal de eis dat Tesla ook investeert in wetenschap en ontwikkeling in de staat.

Bron: Electrek, Las Vegas Sun | Foto: Steve Jurvetson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)