22-10-2015 07:23 | Door: Thijs ten Brinck

De Deense speelgoedfabrikant Lego investeert tot aan 2022 grootschalig in zijn productiecapaciteit. Omgerekend naar euro’s gaat het om een ‘driecijferig miljoenenbedrag’.

Het gaat goed met Lego. Een uitstap richting computerspellen kostte het speelgoedconcern begin deze eeuw bijna de kop, maar sinds Lego zich weer vol op de bouwstenen richt,  groeit de winst van het bedrijf met gemiddeld 43 procent per jaar.

lego

Om aan de grote vraag naar het speelgoed te voldoen, investeert Lego miljoenen in zijn fabrieken in Mexico, Hongarije en thuisland Denemarken. De uitbreiding leidt tot duizenden arbeidsplaatsen.

Energieneutraal speelgoed

Eerder deze maand leverde het Deense energiebedrijf Dong het offshore-windpark Borkum Riffgrund 1 op.

Lego investeerde $ 600 mln in de 78 windmolens, 54 kilometer uit de Duitse kust. Daarmee is het speelgoedconcern voor 31,5 procent eigenaar van het 312-megawatt-grote offshore-windproject.

Lego heeft zich ten doel gesteld alle energie die het bedrijf verbruikt voor de productie van speelgoed in 2020 op te wekken uit hernieuwbare bronnen. 

Om aan dit zelfopgelegde duurzaamheidsdoel te voldoen zal de groeiende speelgoedfabrikant ook zijn investeringen in windparken of andere duurzame energieprojecten moeten opschroeven.

Bekijk een video over het Lego-windpark:

Bron: Lego | Foto: Lego, Vestas