26-10-2015 18:11 | Door: Fitria Jelyta

De crowdfundingactie voor de renovatie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen heeft tot nu toe € 1,6 mln opgeleverd. Het doelbedrag is € 10,6 mln.

De crowdfunding-actie voor de renovatie van het Vlissingse ziekenhuis is een initiatief van vastgoedfondsbeheerder Zeeland Investments Beheer (ZIB). Volgens ZIB is de renovatie van het ADRZ het eerste ziekenhuisproject in Nederland dat door middel van crowdfunding wordt gefinancierd.

De vastgoedfondsbeheerder heeft voor de verbouwing van het ADRZ de nieuwe BV ZIB Crowdfunding opgericht. Sinds de start van de crowdfundingactie in september is er € 1.550.000 opgehaald. 

Met de renovatie van het wordt het huidige ziekenhuisgebouw van 27.000 vierkante meter verkleind naar 11.000 vierkante meter. Dit omdat er minder ruimte nodig is voor patiëntopnames in het ADRZ door de toepassing efficiëntere zorg.

Planbare zorg

Daarnaast gaat de zorginstelling op de gerenoveerde locatie zogenoemde planbare zorg toepassen, waarbij de huisarts patiënten verwijst naar het ziekenhuis voor specialistische zorg. Verder biedt de nieuwe locatie ruimte  aan andere zorgaanbieders als huisartsen.

Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in januari 2016 en zijn ze in december van hetzelfde jaar afgerond. 

Bron: ZIB Crowdfunding, Omroep Zeeland | Foto: Wonderlane, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)